Monday 12 November 2018

Silkės užkandukai.

Jei man būtų pasirinkimas tarp saldumynų ir normalaus maisto, aš iškarto rinkčiausi normalų maistą. Anksčiau buvo kitaip.
Kiek save pamenu, rašydavau receptus į storus sąsiuvinius ir tai būdavo saldumynai, kepiniai... O dabar aš būtent saldumynų nemėgstu gaminti.
Po galybės kepinių receptų šiandieną dalinuosi silkės užkandukais, kurie greitai paruošiami ir dar greičiau suvalgomi.
Puikus užkandis žiemos šventėms ar net Kūčių stalui, nes nenaudojamas majonezas.

10 vnt. 20 min.

10 pievagrybių,
1 morka,
1 svogūnas,
1 paprika,
2 silkių filė,
pagal skonį sojos padažo,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
aliejaus.

Pievagrybius nuvalome, išimame kotelius. Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepame apie 5-7 min.
Morką sutarkuojame, svogūną ir papriką supjaustome kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname smulkintas daržoves, sudedame smulkintus grybų kotelius. Pagardiname sojos padažu, druska bei pipirais.
Silkės filė supjaustome mažais gabaliukais ir sumaišome su kepintomis daržovėmis.
Daržovių įdarą dedame į pievagrybių kepurėles.
Skanaus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...