Tuesday, 13 November 2018

Keptų daržovių ir žirnių sriuba.


Šią sriubą gaminau šiek tiek kitaip nė visada, tad ši sriuba verta atsirasti mano tinklaraštyje, nes tai puiki sriuba, kuri sušildys iš vidaus šaltą rudens dieną.


6 asmenims, 45 min.

1 morka,
1 didelė bulvė,
1 saldi bulvė,
1 svogūnas,
1 saliero stiebas,
2 skiltelės česnako,
6 v.š. alyvuogių aliejaus,
2 lauro lapai,
1/2 a.š.ciberžolės miltelių,
1 a.š. druskos,
1 l.karšto vandens arba daržovių sultinio,
1 st. išmirkytų žirnių.

Visas daržoves supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais (išskyrus česnakus) ir sudėkite į kepimo indą. Apšlakstykite aliejumi, sudėkite lauro lapus ir dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 C. ir kepkite 25 min.
Iškepus daržovėms sudėkite į puodą, dėkite smulkintus česnakus, druską ir ciberžolę,žirnius,užpilkite vandeniu ir pavirkite 20 min.
Nukelkite puodą nuo viryklės ir sutrinkite trintuvu.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...