Friday 9 November 2018

Persimonų duona.

Vakar turguje nusipirkau kelis persimonus, bet jie buvo tokie sultingi, kad benešant rankinėje iki namų sveiki nedatraukė.
Buvau kažkur internete radusi persimonų limonado receptą, bet kai jo prireikė - neradau.
Užtat sugalvojau išbandyti persimonų duoną.
Dabar kai pats persimonų vajus ir jų pilni prekybos centrai, tai ko neiškepti. Maximoje yra net akcija jiems šią savaitę.
Duona gavosi minkšta, šlapia ir laaabai skani.

1 kekso forma, apie 1 val.

2 kiaušiniai,
1/2 st. cukraus,
1 v.š. vanilinio cukraus,
4 persimonai,
5 v.š. sviesto,
1 v.š. kepimo miltelių,
1 v.š. cinamono,
1.5 st. miltų,
nepilna stiklinė riešutų.

Persimonus nulupus odelę sutriname trintuvu iki tyrės.
Sviestą ištirpiname.
Išplakame kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų iki baltumo. Supilame persimonų tyrę ir ištirpintą sviestą. Išplakame gerai.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu. Visą šį sausą mišinį plakdami supilame į kiaušinių plakinį.
Suberiame smulkintus riešutus, išmaišome.
Kekso formą ištiesiame kepimo popieriumi, supilame tešlą ir dedame į orkaitę kepti.
Kepame 180 C. apie 50 min. Ar kepinys iškepęs patikriname mediniu smeigtuku.
Atvėsiname ant grotelių.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...