Sunday, 18 November 2018

Grybų stroganovas

Ramus šeštadienis, kai nereikia niekur skubėti, kai galima ir patinginiauti.
Toks buvo ir mūsų šeštadienis. Ramus, tingus, su knyga rankoje ir su skaniais pietums.
Mūsų savaitė be mėsos sėkmingai tęsiasi, tad šį kartą dalinuosi grybų stroganovu. Jis veganiškas, bet aš vietoj augalinio pieno naudojau paprastą, nes per skubėjimą pamiršau nusipirkti augalinio pieno. Žodžiu, jeigu pakeisite pieną augaliniu, turėsite puikų veganišką patiekalą.
Patiekalas gavosi kreminės konsistencijos, be gliuteino, greitai paruošiama.
Skonis 8.5 iš 10, tikrai skanus patiekalas ir aš jį gaminsiu dar ne kartą.

2 asmenims, 30 min.

1 smulkintas svogūnas,
3 smulkintos česnako skiltelės,
1 v.š. augalinio aliejaus,
350 gr. grybų pjaustytų,
4 v.š. balto vyno,
1 v.š. sojų padažo,
150 ml. daržovių sultinio,
150 ml. augalinės kilmės pieno ( naudojau paprastą),
2 v.š. bulvių krakmolo,
1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių,
1/2 a.š.česnakinės druskos,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
mažas pundelis žalumynų.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus iki, kol jie suminkštės. Suberkite smulkintus česnakus ir kepinkite, kol jie paskleis malonų aromatą.
Į keptuvę su kepintais svogūnais dėkite pjaustytus grybus ir kepinkite 5 min.
Sumaišykite baltąjį vyną, sojų padažą ir daržovių sultinį. Supilkite į keptuvę su grybais ir kaitinkite iki, kol užvirs ir dalis nugaruos.
Pieną sumaišome su bulvių krakmolu ir supilame į keptuvę. Sumažiname kaitrą ir maišydami paverdame, kol pradeda tirštėti padažas. Pagardiname prieskoniais, beriame smulkintus žalumynus ir išmaišius  išjungiame viryklę.
Tiekiame su norimu garnyru.


Šaltinis:elavegan.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...