Prieš kelias dienas mano vyresnėlis paklausė: o tau jau nepatinka kepti desertų? Kodėl nebekepi?... Tikrai, kodėl?
Viena iš priežasčių yra ta, kad aš nedraugauju su desertais.
Antra, žiūrėti į juos man labiau patinka nė valgyti.
Jei kažką gaminu ( o tai būna retai mano šeimai), tai dažniausiai tokie desertai , kurie neatima daug laiko. Vieni iš mėgstamiausių desertų yra nekepti varškės desertai.
Šitokį pyragaitį esu gaminusi savo jaunikaičio 7 -am gimtadieniui ir šio pyrago vinis yra, būtent neįprastas jo pagrindas. Pagaminama greitai, suvalgoma dar greičiau. Tad jei laukiate užsukant svečių, puiki proga pagaminti ir nustebinti svečius.
18 cm.skersmens, 30 min. + sustingdymas.
- 150 gr.traškių kukurūzų dribsnių su medumi,
- 50 gr. minkšto sviesto,
- 400 gr. kreminio sūrio,
- 200 gr. graikiško jogurto,
- 2 šaukštai medaus,
- 2 šaukštai cukraus,
- 15 gr. želatinos.
Kukurūzų dribsnius sumaišykite su minkštu sviestu, spaudžiant sudėti į pyrago formos dugną, ant ten pakloto kepimo popieriaus. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
Šaltame vandenyje išmirkyti želatiną. Kreminį sūrį sumaišykite su jogurtu. Medų sumaišyti su cukrumi ir įmaišyti į varškės masę. Supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišyti.
Kremą sudėti ant sustingusio pagrindo ir dėti į šaldytuvą sustingti.
Puošiame pagal fantaziją.
No comments:
Post a Comment