Wednesday 3 October 2018

Sūrio pyragas su medumi.

                   Prieš kelias dienas mano vyresnėlis paklausė: o tau jau nepatinka kepti desertų? Kodėl nebekepi?... Tikrai, kodėl?
                Viena iš priežasčių yra ta, kad aš nedraugauju su desertais.
                 Antra, žiūrėti į juos man labiau patinka nė valgyti.
                Jei kažką gaminu ( o tai būna retai mano šeimai), tai dažniausiai tokie desertai , kurie neatima daug laiko.  Vieni iš mėgstamiausių desertų yra nekepti varškės desertai.
                 Šitokį pyragaitį esu gaminusi savo jaunikaičio 7 -am gimtadieniui ir šio pyrago vinis yra, būtent neįprastas jo pagrindas. Pagaminama  greitai, suvalgoma dar greičiau. Tad jei laukiate užsukant svečių, puiki proga pagaminti ir nustebinti svečius.

                  18 cm.skersmens, 30 min. + sustingdymas.

  • 150 gr.traškių kukurūzų dribsnių su medumi,
  • 50 gr. minkšto sviesto,
  • 400 gr. kreminio sūrio,
  • 200 gr. graikiško jogurto,
  • 2 šaukštai medaus,
  • 2 šaukštai cukraus,
  • 15 gr. želatinos.
      Kukurūzų dribsnius sumaišykite su minkštu sviestu, spaudžiant sudėti į pyrago  formos dugną, ant ten pakloto kepimo popieriaus. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
      Šaltame vandenyje išmirkyti želatiną. Kreminį sūrį sumaišykite su jogurtu. Medų sumaišyti su cukrumi ir įmaišyti į varškės masę. Supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišyti.
       Kremą sudėti ant sustingusio pagrindo ir dėti į šaldytuvą sustingti.
       Puošiame pagal fantaziją.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...