Monday 1 October 2018

Kopūstų apkepas.

Tiek atidėtų darbų, įsipareigojimų, planų, kad jau pačiai nejauku, o aš užuot kažką dariusi, eilinį kartą neatsispyriau pagundai pasisukioti virtuvėje.
Šį kartą kepiau apkepą, ne bet kokį, o ... kopūstų. Tai  lenkiškas patiekalas. Man, mėgstančiai kopūstus, tai puikus patiekalas, kuris puikiai tinka valgyti tada, kai nesinori mėsos.

6 asmenims, apie 80 min.

1.5 kg. kopūsto baltagūžio,
5 kiaušiniai,
3 svogūnai,
1 st.džiuvėsėlių,
1/2 st. pieno,
2 morkos,
1 saldžioji paprika,
50 gr. sviesto,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų juodųjų pipirų.

Kopūstą perpjaukite į 4 dalis ir apvirkite. Nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite.
Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite kubeliais ir apkepinkite svieste.
Kepintas daržoves sumaišykite su smulkintais kopūstais, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite dalį džiuvėsėlių ir gerai išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su pienu. Plakinį supilkite į kopūstų masę ir išmaišykite.
Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais ir sudėkite kopūstų masę. Išlyginkite ir užberkite ant viršaus džiuvėsėlius.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 C.temp. apie 50 min.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...