Tuesday, 9 October 2018

Ryžių troškinys su antiena.

Spintelėse visada turiu ryžių. Jie gelbėja visada tokiais vakarais, kai grįžtame vėliau, o valgyti norisi čia ir dabar.
Šį patiekalą drąsiai galėčiau vadinti tiek taupiu, tiek tinginių. Pirmu atvėju todėl, kad puiki proga sunaudoti likučius, o antru - viskas greitai pagaminama.
Gavosi super greitas patiekalas, nes grįžus namo vaikai reikalavo sočių pietų, o aš buvau suplanavusi kai ką kito ruošti, tad teko atšaukti planus ir greitai gaminti šį patiekalą.
Daržoves galite naudoti kokias mėgstate, mėsą irgi, bet aš rekomenduoju su antiena, nes tada patiekalas bus išties labai skanus.
Sultinyje virti ryžiai išverda birūs. Galite naudoti ir kitokį sultinį: daržovių, grybų ar jautienos.

5 asmenims, apie 40 min.

1 svogūnas,
1 didelė morka,
150 gr. ryžių ( svoris nevirtų),
340 gr. antienos kulšelių mėsos ( naudojau Lapino puota produkciją),
300 ml. vištienos sultinio,
3 skiltelės česnako,
aliejaus kepimui,
druska,
pipirai,
nedidelis pundelis krapų.

Ryžius nuplaukite kelis kartus ir išvirkite vištienos sultinyje.
Antienos kulšelių mėsą supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi.
Kai mėsa iškeps, išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės, suberkite smulkintus česnakus ir pakepinkite porą minučių, kol pasklis malonus kvapas. Sudėkite mėsą,pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
Į išvirusius ryžius suberkite daržoves su antiena, pagardinkite smulkintais krapais.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...