Tai tradicinis ispanų apkepas ir jo receptą radau viename ispaniškame bloge, kuris rašo angliškai.
Sužavėjo savo paprastumu, tad norėjosi išbandyti čia ir dabar.
O jau kvapas jo koks...
Galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, bet aš esu nekantri ir man norėjosi jį čiupti tuojau pat ir pasimėgauti su puodeliu kavos ar stikline pieno.
8 asmenims, 55 min.
200 gr. rikotos sūrio,
2 kiaušiniai,
70 gr. sviesto,
1 st. cukraus,
1 st. miltų,
2 st. pieno,
2 šaukšteliai citrinos žievelės,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp.
Išplakite minkštą sviestą su cukrumi, kiaušiniais ir vaniliniu cukrumi.
Įmaišykite rikotos sūrį ir žiupsnelį druskos.
Supilkite pieną ir pamažu berkite miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
Suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.
Supilkite apkepo masę į pasirinktą kepimo skardą (naudojau metalinę, kuri būna orkaitėse) ir kepkite 35 - 45 min. Ar apkepas iškepęs patikrinkite mediniu smeigtuku.
Tiekite su mėgstama uogiene ar kitokiu norimu garnyru.
No comments:
Post a Comment