Šios košės receptą paveldėjau iš savo močiutės, kuri gamino tikrai labai skaniai.
Valgydama šią košę, visada nugrimztu į savo vaikystę.
Dabar retai, bet šią košę verdu ir vaikams.
Nežinau ar tai tikra šilkinė košė ( pvz. Ilona iš tv. laidos šilkine koše vadina kugelį), bet mano krašte būtent ši košė vadinama šilkine.
2 asmenims, apie 20 min.
1 st. perlinių kruopų ( išmirkytų per naktį),
2 bulvės nedidelės,
1 st. pieno,
1 nedidelis svogūnas,
nedidelis gabaliukas rūkytos šoninės,
druskos pagal skonį.
Išmirkytas perlines kruopas užpilame vandeniu ir išverdame. Kai kruopos bus išvirusios, supilame pieną ir paverdame kelias minutes.
Bulves sutarkuojame smulkia tarka ( tokia kaip cepelinams) ir sudedame tarkius į verdančias kruopas. Maišome, kol košė išverda pilnai ir sutirštėja.
Keptuvėje pakepiname smulkintą šoninę ir smulkintus svogūnus.
Dedame košę į dubenėlius ir užpilame padažu.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment