Monday 1 October 2018

Karšti sumuštiniai su morkomis ir grybais.

Nemėgstu valgyti pusryčių, bet jei būna tokia diena, kad jų noriu, tai būna sotūs pusryčiai.
Manęs neužkišite košytėmis, vaisiais ar jogurtuku :) Žinoma, raciono paįvairinimui reikia visko, tačiau dažniausiai renkuosi sočius sumuštinius.
Šiandiena pasaulyje minima diena be mėsos, vegetarų diena, tad ir mano sumuštiniai be mėsos.
Aišku, jūs galite infrovizuoti ir pasigaminti pagal savo skonį, bet išbandykite ir šį variantą.

4 vnt., apie 15 min.

4 riekutės batono,
2 didelės morkos,
5 pievagrybiai arba miško grybų,
3 šaukštai majonezo,
2 skiltelės česnako,
1/2 aitrios paprikos,
druskos pagal skonį,
maltų pipirų pagal skonį,
aliejaus.

 Morkas nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Dedame į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus ir pakepiname, kol suminkštės. Išimame iš keptuvės ir atidedame.
Toje pačioje keptuvėje pakepiname šiaudeliais pjaustytus pievagrybius, kai jie apkeps, dėkite išspaustus česnakus, smulkintą aitriąją papriką, pakepiname, kol česnakai paskleis savo kvapą.
Apkepintus grybus dedame į dubenį su kepintomis morkomis, pagardiname druska ir pipirais, dedame majonezo ir išmaišome.
Šiuo mišiniu aptepame batono riekeles.
p.s. jei norite, prieš tai batoną galite paskrudinti.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...