Žingsniuoju daug kartų eitais takais. Įkvėpiu ir iškvėpiu orą... Sustoju pasigėrėti rudens spalvomis. Myliu rudenį, bet ne tą su lietumi ir vėjais.
Kaip minėjau, nevalgau pusryčių, bet jei valgau, tai tokius rimtesnius, o ne košes ar vaisius. Savaitgaliais, kai visa šeima namuose, sėdame kartu pusryčiauti, aptarti planų...
Šiuos sumuštinius sumeistravau supykusi, kad nesigavo iš pirmo karto išvirti be lukšto kiaušinio, tad sumeistravau Benedikto kiaušinio antrininką, kuris buvo tobulo skonio.
4 asmenims, apie 20 - 30 min.
6 kiaušiniai,
4 juostelės rūkytos šoninės,
4 riekelės kvadratinės baltos duonos,
1 minkštas avokadas,
120 gr. sviesto,
1 šaukštas balto vyno acto,
citrinos sulčių,
druskos,
pipirų.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir sudėkite šoninės juosteles. Dėkite į orkaitę ir paskrudinkite. Apskrudusias šoninės juostelės sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite, kad sugertu riebalų perteklių.
Gaminame padažą:ant puodo su verdančiu vandeniu dedame dubenį. Svarbu, kad dubuo nesiliestu su vandeniu, nes kitaip gali padažas pervirti. Į dubenį dedame poros kiaušinių trynius, citrinos sultis, actą, beriame druską ir pipirus, nuolat maišome. Palengva supilame ištirpintą sviestą ir maišome pastoviai, kol padažas sutirštės. Jokiu būdu padažo nepervirkite.
Kiaušinius iškepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Pagardiname druska ir pipirais. Geriausia, kai kiaušiniai būna skystesni.
Baltą duoną paskrudiname.
Ant duonos riekelių užtepame avokado, dedame kiaušinį, užpilame padažo ir ant viršaus dedame šoninės juostelę.
Sočių jums pusryčių :)
No comments:
Post a Comment