Kadangi tai yra easy kategorijos patiekalas, tai nėra ką perdaug ir rašyti. Jį tik gaminti ir valgyti reikia.
Mano vaikai dievina makaronų patiekalus, tad kartais reikia pasukti galvą ką skanaus paruošti iš jų, kad nenusibosti. Šis amerikiečių patiekalas yra tikrai lengvai paruošiamas ir svarbiausia - sotus. Aš savo porcijos neįveikiau tiesą sakant.
Naudojau fermentinį sūrį, kuris padaže išsilydė ir padažui suteikė kreminę konsistenciją.
Buvo tikrai labai skanu.
6 asmenims, apie 40 min.
300 gr. makaronų,
250 gr. fermentinio sūrio,
300 ml. pieno,
4 šaukštai miltų,
4 šaukštai sviesto,
druskos pagal skonį,
maltų pipirų pagal skonį.
Makaronus išverdame pagal aprašymą ant pakelio. Nupilame vandenį ir atidedame į šoną.
Keptuvėje išlydome sviestą, beriame miltus ir maišome, kad nepradėtu svilti. Supilame pieną ir vis maišome, kol padažas pradės tirštėti. Suberiame tarkuotą burokine tarka fermentinį sūrį ir pagardiname druska bei pipirais. Maišome tol, kol sūris ištirps, o padažas sutirštės iki kreminės konsistencijos.
Supilame padažą ant makaronų ir išmaišome.
Kepimo indelius ištepame sviestu ir sudedame pakaronus.
Kepame 200 C. temp. orkaitėje apie 10 min.
p.s. jei kepsite vienoje didelioje kepimo formoje, laiką kepimo prailginkite.
No comments:
Post a Comment