Friday, 14 September 2018

Žuvies blynai.

Traukiu į dienos šviesą dar vieną receptą, kurį gaminu jau kokį šimtą metų, bet bloge berods nėra recepto.
Kodėl būtent dabar traukiu? Todėl, kad noriu pasidalinti idėja kaip greitai paruošti vakarienę.
Užtruksite tik tiek, kol išvirsite mėgstamą garnyrą, o jei turite laiko, tai galite iš vakaro pasiruošti žuvies blynų tešlą, o kitą dieną grįžus iš darbo ar šiaip norint greitai pavalgyti, beliks tik iškepti blynus.
Šie blynai yra legendinių vištienos kepsniukų/blynų "brolis dvynys",principas tas pats, bet skonis kitoks.
Uošvis valgė pirmą kartą ir nesuprato ką valgė :) Tad jeigu jūsų vaikai nevalgo žuvies, puikiai juos apgausite.
Žuvį naudokite kokią mėgstate, bet skaniausia su balta žuvimi.

4 asmenims, 30 min.

600 gr.baltos žuvies filė,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštas bulvių krakmolo,
2 šaukštai majonezo,
1 kiaušinis,
nedidelis pundelis krapų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
žiupsnelis prieskonių žuviai,
aliejaus kepimui.

Žuves filė nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Į dubenį dedame žuvį, beriame bulvių krakmolą, prieskonius, dedame smulkintus česnakus, majonezą, mušame kiaušinį. Gerai išmaišome viską.
Krapus susmulkiname ir suberiame į žuvies masę. Išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukšto pagalba formuojame blynus. Kepame po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrunda ir iškepa.
Valgome su norimu garnyru.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...