Dar vienas be galo skanus prisiminimas iš spalvotų vaikystės užkaborių.
Kai netikėtai paskambina draugė ir sušunka: kaisk kavą, atlekiu!!! Aš kulversčiais lekiu į virtuvę nekaisti kavos, o kepti kažką prie jos.
Šie sausainiai visada gelbėja, kai laiko nėra, o svečią norisi pavaišinti. Aišku, draugė nesupykti jei ir nepavaišinčiau, bet aš toks žmogus, turiu kažką paruošti.
Šie sausainiai jau tapusi klasika ir ko gero nėra nė vieno, kas jų nekepė, nevalgė... Mano vyras juos apibūdina taip: tarsi sėmkės, nes po vieno negali sustoti.
Esu jau rašiusi apie juos, bet tai buvo seniai ir net labai...Kadangi noriu prikelti naujam gyvenimui senus savo receptus, pradedu nuo šio.
4 skardos, apie 1 val.
250 gr. varškės,
200 gr. minkšto sviesto,
300 gr. miltų,
1 nedidelis pakelis vanilinio cukraus,
cukraus sausainių pabarstymui ( apie 1/2 st.),
cinamono sausainių apibarstymui.
Varškę ištriname su minkštu sviestu, suberiame vanilinį cukrų, miltus ir gerai išminkome.
Ant miltuoto stalviršiau iškočiojame ploną tešlos lakštą ir stiklinės pagalba išspaudžiame apskritimus.
Cukrų sumaišome su cinamonu.
Abi tešlos puseles prispaudžiame prie cukraus ir cinamono mišinio ir perlenkiame du kartus per puse. Gaunasi skritulio ketverčiukai.
Sausainius dedame į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi ir kepame 190 C. apie 10 min., kol sausainiai gražiai paruduos.
Šaltinis:labai seniai rastas kažkur internete.
No comments:
Post a Comment