Monday, 24 September 2018

Citrininė krembriulė ( lemon creme-brulee).

Visada šaukiau: ką valgai, taip ir atrodai. Todėl mano virtuvėje sumažėjo desertų gaminimas, nes nė vienas iš šeimos narių nenori būti panašus į bandelę. 
Kepu minimaliai ir tik reikalui esant. Laimė, kad desertai mūsų šeimoje nėra būtini ir jais pasimėgaujame tik kartą ar du per mėnesį.
Vakar gaminau krembriulė, o penktadieniui planuoju keksiukus, nes reikia mokyklos šventei, tad liks ir man dar kokie du :)
Grįštant prie recepto... Buvau pažadėjusi Druskos namams, kad išbandysiu su jų rūkytu cukrumi krembriulė, nes šis cukrus šiam reikalui puikiai tinka. Žinau, kad nuotraukoje šis desertas neatrodo tobulai, tai tik todėl, kad neturiu degiklio, kuris degintu cukrų ir sudarytu traškią viršūnėlę, bet skonis nuo to žinokit nenukentėjo. Tobulas.
Angliškame bloge radau citrininės krembriulė receptą ir labai norėjau išbandyti.
Patiko.

4 vnt, apie 2 val.

180 ml. plakamos grietinėlės,
6 šaukštai cukraus,
4 kiaušinio tryniai,
2 citrinų tarkuotos žievelės,
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus,
2 šaukšteliai Smoked sugar.

Gerai išplakite kiaušinių trynius, grietinėlę ir cukrų.
Įmaišykite nutarkuotą geltonąją citrinos žievelės dalį ir išspauskite vienos citrinos sulčių.
Įmaišome vanilinio cukraus į masę ir viską gerai išmaišome dar kartą.
Supilame kremą į kepimui skirtus indelius ir kepame 200 C. temp. orkaiteje apie 25 - 30 min. arba, kol kremas įgaus žele konsistenciją. Atvėsinkite.
Kai kremas atvės, užberkite rūkytą cukrų ir su degikliu padeginkite, kad cukrus karamelizuotusi.
Jei neturite degiklio, dėkite į orkaitę ir įjunkite, kad keptu iš viršaus ir paskrudinkite.
Skanaujam.
p.s. iškepta krembriulę galite pasiruošti prieš dvi dienas ir laikyti šaldytuve, o atsiradus progai užberti cukraus ir paskrudinti :)

Šaltinis:Foxes love lemons.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...