Sunday, 30 September 2018

Medaus sausainiai.

Galva tuščia, tad ilgų įžangų nebus.
Žinau, daugumai patinka tinklaraščius skaityti su įžangomis, o ne vien sausus receptus, bet šiandien kaip nekeista minčių neturiu.
Vakar iki vėlumos kepėme sausainius, o kur dar knygos skaitymas lovoje, tad šiandieną dar kolkas nesuprantu kas darosi aplink :)
Šiuos sausainius kepėme su vyresnėliu, nes labai norėjo iškepti tėveliui į žvėjybą įsidėti, kad turėtu ką pakramsnoti :)
Sausainiai gavosi labai skanūs ir vos iš triejų produktų. Neįtikėtina.

16 vnt., 20 min.

60 gr. nesūdyto sviesto,
100 gr. medaus,
225 gr. savaime kylančių miltų ( jei tokių neturite, dėkite 1.5 šaukštelio kepimo miltelių).

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp.
Dvi kepimo skardas ištieskite kepimo popieriumi.
Minkštą sviestą, medų ir miltus sumaišykite kartu ir pradėkite minkyti tešlą.
Tešla turi gautis minkšta, nelipti prie rankų.
Atgnybkite nedidelį gabaliuką tešlos, suformuokite delnais kamuoliuką ir dėkite į skardą.
Šakutės pagalba lengvai spūstelkite.
Taip suformuokite visus sausainius.
Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 10 min., kol sausainiai lengvai pagels ir iškeps.
Iškepusius sausainius sandariai uždarytus galite laikyti 5 dienas.

p.s. medaus kiekį galite pasireguliuoti pagal savo skonį. Su šiuo kiekiu tikrai nebuvo labai saldūs.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...