Friday 28 September 2018

Daržovių troškinys orkaitėje.

Dabar skaniausias metų laikas, nes šitiek daržovių namuose.
O ir tas metas, kai ne nuodėmė kurti orkaitę ir gaminti sočius patiekalus.
Dauguma sako, kad daržo karalius - moliūgas, o man kaip tik - kopūstas. Dievinu patiekalus su šia daržove, dedu visur kur tik galima ( gaila desertų dar nemačiau su juo ) ir šeima noriai valgo kopūstų patiekalus.
Vakar buvau užsivertusi desertų gamyba, tai pietų planus teko keisti ir gaminti troškinį.
Vyliausi, kad liks ir šiandienai, nes darbų, projektų iki kaklo turiu šiandienai, bet klydau... Žodžiu vakar buvo suvartotas troškinys iki paskutinio lašo. Ir ką tai sako? Ogi, kad buvo skaniau nė skanu.

5 asmenims,laikas:apie 1 val.

1 nedidelis baltagūžis kopūstas,
500 gr. kiaulienos faršo,
1 kiaušinis,
1 skiltelė česnako,
2 morkos,
2 saldžios paprikos,
3 bulvės,
1 aitrioji paprika,
200 ml. sultinio arba vandens,
pagal skonį dž. žolelių mišinio,
druskos,
pipirų,
aliejaus šlakelis.

Iš faršo, prieskonių, kiaušinio ir smulkinto česnako užminkome kukuliukų masę. Formuojame vieno kąsnio kukuliukus ir gerai apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Bulves nulupame ir supjaustome kubeliais, kopūstą plonais rėželiais, morkas griežinėliais, o paprikas juostelėmis plonomis. Susmulkiname aitriąją papriką ir sumaišome su daržovėmis.
Dedame į stiklinį indą tinkamą kepti orkaitėje, uždedame kukuliukus ir užpilame sultiniu. 
Uždengiame folija ir dedame į orkaitę įkaitintą iki 190 C. temp. ir kepame apie 45 min. Likus keliom minutėm iki kepimo pabaigos, nuimkite folija, pagardinkite dž. žolelių mišiniu, druska ir pipirais, lengvai pamaišykite ir leiskite daržovėm šiek tiek apskrusti.
Skanaus.






No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...