Sunday 30 September 2018

Kiaulienos kepsnys su sūrio padažu.

Nelieka nieko kito, kaip konstantuoti, kad vasara pas mus pasibaigė ir ruduo atsėlino visu gražumu. Už lango vargani penkiolika laipsnių, dangus apniukęs, o namuose jau ir šildymo sezonas atidarytas.
Kai šitaip šalta, aš nenoriu niekur kišti nosies iš namų, tik sėdėti namuose susirangiusi po šiltu apklotu ir skaityti, skaityti, arba...valgyti.
Mano namuose jau nepamenu kada buvo kepami karbonadai. Reikėtu gerai pagalvoti, kada tas buvo, bet tikrai neprisiminčiau. Tad šiandien sau leidau jį pasigaminti, aišku be jokių mandrių garnyrų, bet užtat su labai skaniu padažu.
Šiam padažui tinka sūris, kuris lengvai išsilydo, tik jokiu būdu ne fermentinis. Aš gaminau su Bri.

4 asmenims, apie 40 min.

4 kiaulienos nugarinės kepsniai,
2 kiaušiniai,
1 sauja džiuvesėlių,
1 sauja miltų,
dž. žolelių mišinio,
druskos, 
pipirų maltų,
aliejaus kepimui.

Padažas:
1 šaukštas sviesto,
250 gr. norimo sūrio,
200 gr. grietinės,
pundelis petražolių.

Karbonadus išmušame plonai, pabarstome žolelėmis, druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Kepsnius apvoliojame miltuose, plaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiuvesėliuose. Dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių, kol iškepa. Apie 4 min.iš kiekvienos pusės.
Iškepus mėsai, padėkite ją šiltai.
Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir sudėkite smulkintą sūrį. Pamaišykite. Kai sūris beveik išsilydis, sudėkite grietinę ir maišant pakaitinkite apie minutę. Suberkite smulkintas petražoles ir išmaišykite. Nukelkite nuo viryklės.
Tiekite kepsnį aplieta padažu ir su norimu garnyru.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...