Pas mus šaldytuvo ir spintelių valymo metas. Viskas, kas susikaupė per ilgesnį laiką turi būti suvartota ir šią savaitę pamirštas kelias į parduotuves.
Šaldymo kameroje buvo užsigulėjusios daržovės, upetakiai irgi gražuoliai gulėjo ten pat ir vargo nematė, bet... atėjo metas jiems būti suvartotiems.
Buvau nusižiūrėjusi vieną receptą upėtakiams paruošti ir buvau tikra, kad visi būtini produktai guli mano namuose, bet klydau... Teko galvoti iš naujo.
Apsidairiau aplink ir šovė gera mintis, kad prie upėtakio galiu padaryti avokado padažą, kuris puikiai tinka prie žuvies.
Ilgai nelaukusi puoliau gaminti ir greitai jau valgėme skanius pietus.
2 asmenims, apie 30 min.
2 vaivorykštiniai upėtakiai,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
1 aitrioji paprika.
Padažas:
1 avokadas,
saujalė šviežių petražolių arba svogūno laiškų,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai citrinos sulčių,
3 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis aštrių garstyčių,
žiupsnelis maltų pipirų.
Upėtakius nuplauname, įpjauname šonuose po dvi įpjovas ( giliai nereikia) ir ištriname druska, pipirais ir aitriąja paprika.
Guldome į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepame 180 C. temp. orkaitėje apie 20 min.
Kol kepa upėtakiai pasiruošiame padažą.
Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir išgremžkite minkštimą. Sudėkite į indą, kuriame trinsite. Sudėkite česnako skilteles, petražoles, citrinos sultis ir aliejų. Viską sutrinkite iki kol gausis vientisa masė. Tada sudėkite garstyčias, pipirus ir dar kartą gerai sutrinkite.
Į lėkštę dėkite upėtakį, šalia įpilkite padažo ir pasirinktą garnyrą.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment