Monday 20 August 2018

Obuolių pyragas su traškiu viršumi.

Nuo medžių bumbsintys obuoliai reiškia ne ką kitą, o vasaros pabaigą. Nusiminti neverta, nes ruduo turi savų privalumų. Vienas iš jų yra obuoliai ir jų pyragai. 
Pats metas traukti savo firminį obuolių pyrago receptą ir eiti kepti šeimai skanumyno. 
O jei dar neturite to pačio geriausio savo obuolių pyrago, tai nuo šiol gal turėsite :)

3 obuoliai,
150 gr. miltų,
80 gr. cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
4 šaukštai aliejaus,
4 šaukštai pieno,
2 kiaušiniai.
Viršus:
2 kiaušiniai,
120 gr. sviesto,
120 gr. cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp.
Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi.
Į miltų masę mediniu šaukštu įmaišykite aliejų, pieną ir kiaušinius. Gerai išmaišykite tešlą.
Visą tešlos masę supilkite į kepimo indą.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Susmaigstykite obuolius į tešlą ( spausti nereikia).
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min.
Viršui skirtą sviestą ištirpiname ant lengvos liepsnos, nukelkite nuo viryklės, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Kai sviesto masė atvės, įmuškite du kiaušinius ir elektriniu maišytuvu plakite apie 1 min.
Supilkite plakinį ant obuolių pyrago viršaus ir kepkite dar 20 - 30 min.
Atvėsinkite.
O kol pyragas vėsta, einame kaisti kavos.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...