Sezonas to, sezonas ano. Visko pilna, viskas šviežia.
Pas mus dabar slyvų metas, tad kepu iš jų kas tik šauna į galvą, naudoju slyvas ir kaip padažą prie kepsnių.
Žodžiu slyvos tinka viskam.
Šį kartą dalinuosi labai greitu skanėstu, kuris nepaliko abėjingų.
Darbo tikrai nedaug, produktai pas visus randami namuose, tad kviečiu šiandieną pasigaminti ir pasimėgauti.
Aš ant viršaus bėriau SMOKED SUGAR, kuris šį skanėstą pakylėja į kitą lygmenį.
8 asmenims, apie 1.5 val.
500 gr. slyvų,
4 šaukštai brendžio,
1 šaukštelis cinamono,
1 st. cukraus,
1 st. miltų,
4 kiaušiniai,
1/2 st. pieno,
20 gr. lydyto sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis Smoked Sugar užberti ant viršaus,
sviesto ištepti formai.
Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite ketvirčiais, Sudėkite į indą. Suberkite cinamoną, šaukštą cukraus ir supilkite brendį. Išmaišykite ir palikite pastovėti 10 min.
Tešlai kiaušinius išsukite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po truputį berkite miltus ir išmaišykite.Tada supilkite sviestą, pieną, nuo slyvų susidariusi skystį ir gerai išmaišykite.
Didelį indą arba kelis mažesnius ištepkite sviestu, sudėkite slyvas ir užpilkite tešla.
Kepkite 180 C. temp. apie 15 min., o jei naudosite didelį indą, tada laiką ilginkite.
Ant iškepusių keksiukų užberkite SMOKED SUGAR ir skanaukite.
No comments:
Post a Comment