Sunday 29 April 2018

Sluoksniuotos tešlos picos.

Kai už lango kvepia pavasariu ir nuodėmė sėdėti namuose, mes visada traukiame į gamtą. Kartais ten kepame dešreles, kartais tiesiog geriame arbatą, o kartais atsinešame maisto iš namų ir susėdę ant patiesto pledo mėgaujamės puikiu oru.
Šį kartą dviračio neišradau, o dalinuosi receptu, kurį ko gero daugiau - mažiau ruošė kiekviena mama. Man reikėjo paruošti šitokį receptą žurnalui, tad prie to pačio priminsiu ir Jums šį seną, gerą receptą.

apie 15 suktinukų, apie 30 min.

1 pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos,
8  šaukštai TIKRAS ITALAS pomidorų padažo ( galima keisti ir kitu),
120 gr. plonai pjaustyto vištienos kumpio,
100 gr. tarkuoto fermentinio sūrio.

Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite jeigu ji buvo užšaldyta ir lengvai pakočiokite lakštus.
Kiekvieną lakštą aptepkite pomidorų padažu palikdami sausus šonus, kad geriau suliptu.
Vištienos kumpį išdėliokite ant ištepto tešlos lakšto.
Sūrį sutarkuokite burokine tarka ir užberkite ant tešlos lakštų su kumpeliu.
Susukite tešlą į ritinėlius ir užlipinkite gerai kraštus.
Supjaustykite 1.5 cm. storio gabalėliais.
Dėkite suktinukus į kepimo skardą ir šaukite į įkaitintą iki 190 C. temp. orkaitę ir kepkite apie 15 - 20 min.
 Skanūs tiek karšti, tiek šalti.
p.s. galite naudoti kokį turite kumpelį ar net dešrą.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...