2018 m. balandžio 30 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos bandelės su rozmarinu ir triušiena.

Kvapnios, minkštos, gardžios... Kas gali būti geriau už namuose keptas bandeles? Na gal šalia esantis kavos puodelis?
Šios bandelės puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek į mokyklą vaikams, tiek pasiimti su savimi į gamtą ar kelione.
Naudojamos šviežios dešrelės, čia aišku jau skonio reikalas kokias naudosite, bet aš stipriai rekomenduoju išbandyti šviežias triušienos dešreles iš Kitchen-me. Mūsų šeima įvertino puikiai, nes tai sveikas produktas ir natūralus skonis be jokių sintetinių priedų.
Turite namuose mielinės sluoksniuotos tešlos? Pabandom pasigaminti šias bandeles?

6 vnt. apie 60 min.

1 pakuotė mielinės sluoksniuotos tešlos,
2 maži svogūnai,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas aliejaus,
2 šakelės šviežio rozmarino,
400 gr. šviežių triušienos dešrelių,
1/2 st. džiuvėsėlių,
1 kiaušinis.

Sluoksniuota tešlą atšildome ir lengvai pakočiojame.
Svogūnus susmulkiname ir apkepiname iki auksinės spalvos keptuvėje kartu su sviestu ir smulkintais rozmarinais. Atvėsiname.
Į dubenį sudedame nuluptas triušienos dešreles, beriame džiuvėsėlius ir sudedame kepintus svogūnus bei rozmarinus. Viską gerai išmaišome.
Ant pakočiotos tešlos vidurio dedame 1/6 mėsos masės ir susukame dešrytę. Taip padarome su visa mase ir tešla. Aptepame plaktu kiaušiniu.
Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame  bandeles.
Kepame orkaitėje 220 C. temp. apie 25 min., kol kepiniai iškepa ir gražiai paruduoja.
Valgyti galite su daržovėmis, pasirinktu padažu arba tiesiog vienus prie kavos puodelio.

p.s. galite naudoti ir bemiele sluoksniuotą tešlą.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.