2018 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

Pikantiški pyragėliai iš sluoksniuotos tešlos.

Labai skanūs užkandukai į darbą, mokyklą ar kokiam pasisėdėjimui su draugais. Vaikai labai mėgsta tokius užkandukus, tad puikiai tiks ir vaikų gimtadieniui. 
Įdaras gali būti kokį mėgstate ar iš to, kas guli šaldytuve.
Naudota šaldyta bemielė tešla, bet tinka ir mielinė sluoksniuota.
Iškepiau juos, kad galėtume užkandžiauti žiūrėdami krepšinį, nes būtent taip planuojam vakaroti. O jūs?

10 vnt., apie 40 min.

400 gr. liesos kiaulienos sumaltos,
1 šaukštas smulkino peletrūno,
1 šaukštas garstyčių pastos,
2 šaukštai grūdėtų garstyčių,
1 žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių,
1 šaukštelis jūros druskos,
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
500 gr. šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos,
2 kiaušiniai.

Maltą kiaulieną, peletrūnus, garstyčias, paprikos miltelius,

druską ir pipirus sumaišykite ir atidėkite.
Atitirpinkite tešlą. Miltais pabarstykite darbastalį ir lengvai tešlą pakočiokite. Ant vieno tešlos lakšto paskleiskite mėsos įdarą ir uždėkite kitu tešlos lakštu.
Supjaustykite norimo dydžio kvadratukais.
Dėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi.
Kiekvieną kvadratuką aptepkite išplaktu kiaušiniu.
Dėkite į 180  C. temp. įkaitintą orkaitę ir kepkite apie  20 min., kol kepinukai iškepa ir šiek tiek pasipučia.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.