2018 m. kovo 27 d., antradienis

Šventinis bulvių plokštainis.

Mes lietuviai labai mėgstame bulves, o ypač šaltuoju metų laiku.  Aš ir mano šeima taip pat neatsisakome bulvių patiekalų ir lietuviška virtuve pasimėgaujame bent jau kartą į savaitę.
Šis kugelis paprastas, bet kartu ir šiek tiek kitoks.
Galite kepti viename inde visai šeimai, bet galite ir kiekvienam atskirai.

4 asmenims, 90 min.

10 bulvių sutarkuotu smulkiai,
300 gr. triušienos faršo ( naudojau Lapino puota),
2 kiaušiniai,
1/2 st. dž. grybų,
100 gr. rūkytos šoninės,
2 svogūnai,
2 šaukštai džiuvėsėlių,
pagal skonį druskos,
pagal skonį pipirų.

Šoninę susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su smulkintais svogūnais.
Supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite.
Į faršą muškite kiaušinius, berkite džiuvėsėlius, padruskinkite ir papipirinkite ir sudėkite išmirkytus grybus. Gerai išmaišykite.
Iš mėsos ir grybų darykite kamuoliukus nedidelius ir dėkite į kepimo indą. Užpilkite bulvių tarkius.
Kepkite 200 C. temp apie 1 val. arba, kol iškepa.
Valgome su pasirinktu padažu ar grietine.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.