Tuesday 6 March 2018

Mišrainė su kalafiorais, agurku ir kukurūzais.

Pagaliau žiedinis kopūstas rado kelią į mūsų virtuvę. Rodos jis ir daržovė, ir naudinga, bet vis neprigijo mūsų šeimoj ir virtuvėj. Daviau jam dar vieną šansą įrodyti, kad vertas būti mūsų virtuvėje. Matyt viskam savas laikas ir žiedinis kopūstas suspindo visom spalvom. Ir vyresnėlis nugvelbia gabaliuką, ir mažoji žiūrėdama tv. kramsnoja, o aš sumeistravau salotas, kurias vyras nešėsi į darbą.
Dabar šį daržovė bus dažnesnė viešnia virtuvėje.

4 asmenims, laikas 15 min.

1 nedidelė žiedinio kopūsto galva,
1 ilgas agurkas arba 2 maži,
1/2 raudonos paprikos,
1 nedidelė skardinė kons. kukurūzų,
3 šaukštai majonezo,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.

Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais ir apverdame kelias minutes. Perliejame šaltu vandeniu ir susmulkiname.
Agurką ir papriką supjaustome kubeliais, kukurūzus nuvarviname. Viską sumaišome dubenyje.
Beriame smulkintus krapus, druską ir pipirus, įdedame majonezo ir gerai išmaišome.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...