Sunday 18 March 2018

Daržovių troškinys.

Kai lauke balta ir labai šalta, namuose visada garuoja troškinys.
Troškinius noriai valgo visi šeimos nariai, o ir paruošiamas jis labai lengvai. Kaip minėjau, dabar pas mus šaldytuvo valymas, tad puiki proga sunaudoti visus likučius.
Tai va, viską sudėjau į troškintuvą, uždengiau dangčiu ir įdėjusi į orkaitę pamiršau 40 min. Per tą laiką su vaikais pažaidėme žaidimą, paskaitėme knygelių ir net knygų lentyną sutvarkėm :)

6 asmenims, apie 1 val.

350 gr. vištienos ( naudojau kumpelių mėsą)
2 didelės bulvės,
1 st. šaldytų žirnelių,
2 morkos,
150 gr. mažų pievagrybių,
200 - 250 gr. šparaginių pupelių,
2 raudonos paprikos,
1 skardinė kons. kukurūzų,
3 st. sultinio arba vandens,
1/2 šaukštelio dž. raudonėlio,
1/2 šaukštelio dž. baziliko,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų.

Vištieną supjaustome gabaliukais ir apkepiname lengvai keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Bulves nuskutame ir supjaustome kubeliais. Dedame į troškinimo indo dugną. Ant bulvių uždedame kepintą vištieną. Beriame sluoksnį šaldytų žirnelių, tada kubeliais smulkintas morkas, šparagines pupeles,smulkintas paprikas, per puse perpjautus pievagrybius ir ant viršaus užberiame kons. kukurūzus. Užpilame sultiniu ir uždengę dangčiu statome į įkaitintą orkaitę.
Troškiname 170 C.temp. apie 40 min.
Likus iki kepimo pabaigos 5 min. beriame prieskonius ir dž. žoleles ir atidengus baigiame troškinti.

p.s.valgant galite įsidėti grietinės arba pomidorų padažo, čia jau pagal norą.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...