Sunday 25 March 2018

Česnakinė vištiena kepta orkaitėje.

Ilgai galvojau, ar pažįstu bent vieną žmogų, kuris nemėgsta vištienos. Nea, nė vieno. Mano draugų tarpe nėra nė vieno vegetaro ir jie visi mėgsta vištiena.
Mano šeima irgi valgo vištiena ir net mažiukė, kuri šiaip mieliau suvalgo daržoves nei mėsą, vištienos neatsisako. 
Taigi, vištiena yra mėgstama visų.
Šį kartą dalinuosi labai sultingu vištienos receptu, kuris mūsų šeimoje šiandieną abėjingų nepaliko nė vieno.
Naudojau Druska gautus prieskonius: žolelės su druska ( gaila nenufotografavau pakuotės), kurie šiam patiekalui labai tiko. Aišku, jūs nebėgsite gi ieškoti vien tam šios druskos, tad drąsiai naudokite druska ir dž. žoleles.

4 asmenims, 35 min.

1 kiaušinis,
2 šaukštai citrinos sulčių,
2 česnako skiltelės,
1/2 šaukštelio druskos su dž. žolelėmis,
1/2 šaukštelio maltų baltųjų pipirų,
1/2 stiklinės miltų,
1/3 stiklinės Permezano sūrio,
4 vištos krūtinėlės ( puselės),
500 gr. bulvių mažų,
500 gr. šparaginių pupelių,
aliejaus šlakelis.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. temp. Kepimo indą ištepkite aliejumi.
Dubenėlyje išplakite kiaušinį, citrinos sultis, pipirus, druską ir išspaustus česnakus.
Sumaišykite miltus su sūriu tarkuotu.
Vištieną pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada apvoliokite miltų ir sūrio mišinyje. Dėkite į kepimo skardą.
Šalia suberkite bulvytes perpjautas pusiau arba į keturias dalis. Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 min.  Ištraukite iš orkaitės kepimo indą ir sudėkite apvirtas šparagines pupeles ir dėkite kepti dar 10 min.
Iškepus tiekite, kol dar karšta.

p.s. mėsa gaunasi sultinga, minkšta.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...