Tuesday, 6 February 2018

Tartaletė su vaisiais.

Kai jau maniau, kad pavasaris atėjo į mano kiemą ir vaikščiojau išsišiepusi nuo ausies iki ausies, staiga viskas pasikeitė.
Šiandieną visą dieną snigo, bet ant žemės sniego nebuvo... O gaila :( 
Grįžusi iš universiteto teko jungti visi pajėgumu šildymą ir įšokus į storą megztinį bėgti į virtuvę gaminti šventinio deserto. Vakar rašiau, kad kepsiu kažką, kad vaikai galėtu užpūsti žvakutes. 
Ilgai galvojau sėdėdama paskaitoje, kokį čia tą pyragaitį iškepti ir prisiminiau, kad gal pats metas būtu tartelei, nes ją pasižymėjusi buvau jau seniai, tik vis nedrįsdavau...
   
8 porcijos, laikas: 2.5 val.



Pagrindas:
100 gr. sviesto,
5 šaukštai cukraus,
200 gr. miltų,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Kremas:
3 kiaušinių tryniai,
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 šaukštas bulvių krakmolo,
1 st. pieno,
1 šaukštas sviesto.

Viršui:
1 kivi,
2 mandarinai,
1 kekė vynuogių,
1/2 kons. persiko,
50 gr.  želė permatomos,
100 ml. vandens.

Pagrindui sviestą išsukite su cukrumi , vaniliniu cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Kremui trynius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užvirinkite ir nuolat maišant supilkite kiaušinio trynių masę. Visą laiką maišykite, kol masė sutirštės. Nukaiskite nuo ugnies, leiskite šiek tiek pravėsti ir sudėję sviestą išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. temp.
Kepimo indą patepkite riebalais.
Tešlą iškočiokite ir gražiai įtieskite į kepimo indą.Tieskite ant tešlos kepimo popieriaus ir supilkite pupeles, kad kepdama tešla neiškiltu, o gražiai iškeptu. Kepkite 15 min..Tada nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar pakepkite 15 min., kad gražiai parustu. Atvėsinkite.
Į tartelės vidų dėkite kremą ir gražiai paskirstykite per visą plotą.
Pasirinktus vaisius nuplaukite/nulupkite ir susmulkinkite pagal norą. Išdėliokite ant kremo viršaus.
Vandenį užvirinkite, suberkite žele, išmaišykite ir pavirkite dar minutę. Šiek tiek ataušinus su šaukštu gražiai apliekite vaisius ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtu.

p.s. galite naudoti kokius mėgstate vaisius/uogas.

Šaltinis:Nekenčiu virtuvės.

2 comments:

  1. Su gimtadieniu, šaunioji Samčio užrašų fėja!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiki.Ačiū už sveikinimus.p.s. dabar tik pamačiau :)

      Delete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...