Monday, 5 February 2018

Česnakinės su žolelėmis bulvės.

Gimtadienis man visada ateina netikėtai ir nelauktai. Na gal šiek tiek lauktai, bet nedaug :) Šiemet jis išpuola antradienį ( t.y. rytoj ) ir kaip priklauso torto nebus. Ryt tvarkingai eisiu į savo mokslus, o grįžusi jeigu bus noro iškepsiu pyrago, kad vaikai galėtu užpūsti žvakutes  :) 
O šiandieną dalinuosi ne torto ir ne pyrago receptu, o bulvių užkandėlių, be kurių neapseina graikų draugų susibėgimai.
Paprastas, skanus, lengvai paruošiamas.
Bulvės kvapnios ir skanios, o padažas...Būtinai ruoškite padažą prie šių bulvių.

2 porcijos, laikas: apie 1 val.

4 didelės bulvės,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2  šaukšteliai česnakinės druskos,
1 šaukštelis dž. oregono,
1 šaukštelis  dž. baziliko,
1 žiupsnelis maltų pipirų.
Padažas:
2 šaukštai graikiško jogurto be priedų,
2 šaukštai majonezo,
žiupsnelis krapų ar kitokių žalumynų,
3 skiltelės česnako.

Padažui jogurtą sumaišome su majonezu, dedame išspaustus česnakus ir beriame smulkintus krapus. Atidedame į šoną, kol prireiks.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C. temp.
Bulves nuplauname gerai ir supjaustome skiltelėmis. Suberiame į dubenį.
Beriame į dubenį česnakinę druską, žoleles, pipirus, pilame aliejų ir gerai išmaišome, kad pasidengtu visos bulvės prieskoniais ir aliejumi.
Dedame bulves į kepimo skardą, išdėliojame taip, kad tarp bulvių būtu tarpeliai.
Dedame kepti į orkaitę ir kepame apie 40 min., kol bulvės iškepa ir būna išorėje gražiai geltonos, o viduje minkštos.
Tiekiame sudėjus į lėkštę, o šalia indelį su padažu.
Bulves mirkome į šį padažą ir valgome.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...