Šie zrazai yra populiarūs lenkų, baltarusių ir ukrainiečių virtuvėse. Kažkuo panašūs į lietuviškus Žemaičių blynus. Zrazai- kilęs iš lenkiško žodžio gabalėliai ( na aš lenkiškai nekalbu, taip man pasakojo draugė lenkė).
Iš pradžių bulviniai zrazai buvo įdaromi kiaušiniais ar daržovėmis. Laikui einant atsirado įvairių variantų...
Tad šį kartą svečiuose lenkų virtuvė ir jų bulviniai zrazai.
Mielai rekomenduoju išbandyti, nes tai labai sotus ir skanus patiekalas ( man užteko vieno zrazo ).
10 vnt., laikas 1.5 val.
6 didelės bulvės ,
1 kiaušinis,
1 sauja miltų,
200 gr. grybų virtų,
1 svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
100 gr. kumpelio rūkyto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
džiuvėsėlių apvolioti zrazams,
aliejaus kepti zrazus,
grietinės patiekiant.
Bulves nulupti, supjaustyti pusiau ir išvirti. Išvirus nusunkite ir sugrūskite, atvėsinkite.
Kol bulvės vėsta, gaminame įdarą. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname kubeliais smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės ir pagels, dėkite smulkintus grybus ir kubeliais pjaustytą kumpelį. Berkite druską ir pipirus. Atvėsinkite.
Į bulves muškite kiaušinį, berkite miltus. Gerai išminkykite tešlą. Jei limpa prie rankų, įdėkite dar miltų.
Delnus suvilgykite vandeniu ir iš bulvių masės formuokite blynus. Į vidurį dėkite įdarą ir formuokite pailgą blyną. Apvoliokite iš abiejų pusių džiuvėsėliuose ( pas manę jie geltonos spalvos) ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš kiekvienos pusės po 3-5 min., kol gražiai apskrunda ir pilnai iškepa.
Valgoma su grietine.
Šaltinis:kurso draugė lenkaitė Maja.
No comments:
Post a Comment