Thursday, 1 February 2018

Skumbrės ir avokado užtepėlė.

Užėjo man užtepėlių manija. Man labai jos patinka. Kai namuose sėdžiu viena, visada pusryčiams arba vakarienei pasigaminu tokių užtepėlių. Su jomis vargo nėra, ką turi, tą dedi ir visada gaunasi.
Taip jau gavosi, kad šiandieną mano mylimas vyras turėjo išvykti į kitą miestą, o aš iš ryto neturėjau kada pavalgyti pusryčių, tai įsidienojus pasigaminau užtepėlę iš to, kas buvo šaldytuve.
Tai puikus būdas skaniai pavalgyti kai nėra laiko ar kai svečiai trepsi už durų.

Laikas: 10 min., Kiekis: apie 10 vnt.

1 gerai prinokęs avokadas,
1/2 citrinos sulčių,
1 vidutinio dydžio  karšto rūkymo skumbrė,
3 šaukštai majonezo,
žiupsnelis pipirų( naudojau 5 pipirų mišinį iš Virginijos prieskoniai),
kelios šakelės žalių svogūno laiškų.

Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir šaukšto pagalba išimkite minkštimą ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtu. Avokadą sutrinkite šakyte.
Iš skumbrės išrinkite kauliukus ir taip pat sutrinkite šakute. Dėkite šalia avokado, berkite smulkintus svogūno laiškus, pipirus ir dėkite majonezą.
Gerai išmaišykite.
Tepkite ant duonos trapučių ar šiek tiek paskrudinto batono.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...