Monday 29 January 2018

Kvapni frikadelių sriuba su ryžiais.

Ši sriuba tikrai labai paprasta, bet neprasta. Ir morka, ir imbieras... Derinys iš ties puikus. Sriuba gavosi maloniai aitri. Buvo gardu ir, manau, dar tikrai ne kartą virsiu, nes produktai daug maž kasdien randami pas mane šaldytuve.
Ši sriuba atkeliavo iš rusų virtuvės.
Pripažinkime, mūsų lietuviška virtuvė kažkiek panaši į rusišką ir čia ko gero, nuo to, kad ilgą laiką buvome priklausomi nuo šiuos šalies.
Nepaisant visko, rekomenduoju išbandyti ir tikrai patiks :)

5 alkaniems, laikas: 30 min.

300 gr. vištienos faršo ( galima ir kitokią mėsą naudoti),
3 bulvės,
2 morkos,
2 lauro lapai,
2 šaukštai aliejaus,
1 žiupsnelis malto imbiero miltelių,
1 sauja ryžių,
1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai be druskos iš Virginijos prieskoniai,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis 5 pipirų mišinio,
žiupsnelis smulkintų šviežių krapų.

Maltą mėsą pagardinau prieskoniais maltai mėsai be druskos, išmaišiau gerai ir atidėjau.
Morkas ir bulves nulupame ir supjaustome kubeliais.
Puode įkaitiname aliejų ir apkepiname morkas su bulvėmis. Užpilame apie 1.5 l. vandens ir verdame.
Kai vanduo užvirs sudėkite lauro lapus, dėkite perplautus ryžius ir suformuotus norimo dydžio kukulaičius iš mėsos. Virkite apie 20 min. Pagardinkite druska, pipirais ir maltu imbieru.
Prieš tiekiant berkite smulkintus krapus.
p.s. galite valgyti įsidėjus grietinės.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...