Monday, 5 February 2018

Parmantjė bulvienė.

Šios sriubos, kurią prancūzai pavadino bulvių pradininko Antuano Pramantjė vardu, yra daug variantų. Aš dalinuosi pačiu lengviausiu, kad kiekvienas savo virtuvėje galėtu pasimėgauti Prancūzų virtuvės klasika.

2 didel4s porcijos. Laikas: apie 40 min.

3 bulvės,
1 poro baltoji dalis,
30 gr. sviesto,
50 gr. šoninės ( naudojau karšto rūkymo),
1 l. vištienos sultinio,
1 kiaušinio trynys,
1 žiupsnelis druskos,
1 žiupsnelis maltų pipirų,
smulkintų žalumynų tiekiant,
duonos skrebučių ar kitokios duonos tiekiant.

Porą supjaustykite žiedeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite puode kartu su sviestu, tada sudėkite porus ir maišydami kepkite 7-8 min., sudėkite bulves ir dar pakepinkite 2-3 min.
Įpilkite sultinio, įberkite druskos, pipirų ir užvirus uždėkite dangtį ir ant mažos kaitros virkite apie pusvalandį.
Šiek tiek pravėsus, sutrinkite lengvai trintuvu.
Kiaušinio trynį suplakite šakute, tada su šaukštu įpilkite kelis šaukštus sriubos šiltos ir viską išplakite. Į sriubą supilkite kiaušinio plakinį ir atsargiai maišydami kaitinkite, kol užvirs.
Tiekiant užberkite smulkintų žalumynų.
Galite paskrudinti duonos ir supjaustyti kubeliais, o  prieš valgant užberti ant sriubos. Mes valgėme su duonos pagaliukais, kurie čia puikiai tiko.
 p.s. Prancūzijoje ši sriuba patiekiama su taure balto vyno.
Šaltinis:žurnalas Virtuvė/Bulvės.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...