Sunday, 17 December 2017

Raudono velveto keksiukai.

Desertas yra tam, kad panirtum į mažą nuodėmę. Jei jau valgai desertą, tai tik tokį, kuris to vertas, o valgydamas prisimerki iš malonumo. Manęs nežavi desertai  mažo koloringumo ir niekada nesuprantu žmonių, kokio velnio gamino tokius desertus, kurių net negali vadinti desertu. Jei jau kristi į nuodėmę, tai tik į skanią. Ir jeigu vartoji saikingai, nėra reikalo bijoti, kad visas tas desertas nutūps ant klubų ar dar kur nors. Valgant saikingai nuodėmingą desertą, juk sustosi suvalgiusi vieną gabalėlį, o to mažo koloringumo gali ir nerasti saiko, nes gi dietinis...Žodžiu: valgau viską su saiku ir vakare neverkiu į pagalvę, kad negaliu žiūrėti į save veidrodyje.
Šie keksiukai buvo kepti mokyklai, tik vis neparašydavau recepto čia. Buvo labai skanūs ir dar kartą kepdama, nieko nekeisčiau, nes jie daugiau nė tobuli...

85 gr. nesūdyto sviesto,
200 gr. cukraus,
1/2 šaukštelio druskos,
4 šaukšteliai augalinio aliejaus,
1 kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
160 ml. kefyro,
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus,
2 šaukšteliai raudonų maistinių dažų,
2 šaukštai kakavos,
1/2 šaukštelio sodos,
190 gr. miltų.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C. temp. Pasiruošiame keksiukų formeles.
Dideliame dubenyje sumaišome sviestą, cukrų ir druską iki vientisos masės. Sudėkite kiaušinį, kiaušinio trynį, maistinius dažus, vanilinį cukrų, supilkite aliejų, kefyrą ir gerai išmaišykite. Į tešlą suberkite miltus, kakavą ir sodą ir švelniais judesiais įmaišykite į tešlą. Kai tešla bus vientisa dėkite į keksiukų formeles 2/3 tūrio ir kepkite 18-20 min. arba, kol visiškai iškeps. Atvėsinkite.
Puoškite pagal fantaziją.
p.s. pas mane dekoracijos iš cukraus masės.
Ačiū draugei Indrei už pagalbą puošiant ir pozuojant nuotraukoms.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...