Wednesday, 11 October 2017

Varškės pyragas su obuoliais.

Mano mažas žmogutis G. susirgo ir aš šiandien kartu su juo kuičiuosi namuose. Jis laisvas nuo mokyklos, o aš nuo universiteto... Bet nėra to blogo, kas neišeitu į gerą.
Kelias dienas norėjau kepti pyragą, bet vis susijaukdavo planai ir likdavau be jo.
Planuose buvo varškinis su obuoliais, bet kiek varčiau internete receptus, niekas nekabino. Tiesiu taikymu nudrožiau į virtuvę ir kas bus, lai būna... 
O gavosi labai gerai.
Rudas, drėgnas ir be galo skanus.
p.s. dėl staltiesės: čia norėjau daugiau paglamžyti, kad būtu daugiau pabangavę, bet gavosi kaip gavosi... Kitą kartą labiau paglamžysiu.



4 kiaušiniai,
100 gr. rudojo cukraus,
4 obuoliai sutarkuoti burokine tarka,
500 gr. varškės,
1 šaukštelis cinamono,
100 gr. sviesto ištirpinto,
75 gr. miltų.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame ištirpintą ir pravėsusį sviestą ir toliau plakame pora minučių. Sudedame pertrintą varškę, cinamoną, miltus, tarkuotus obuolius ir gerai išmaišome. Tešla gausis grietinės tirštumo.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite varškės masę.
Kepkite 180 C. temp apie 50 - 60 min., kol pyragas paruduos ir sutvirtės, o medinis smeigtukas neapsivels tešla.
Palikite šiek tiek atvėsti.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...