Šis klasikinis patiekalas - vienas iš mėgstamiausių. Tai tiesiog šeimos patiekalas, kuris patiks tiek dideliam, tiek mažam valgytojui.
Daržoves galite dėti tokias, kokių norite ar kokių rasite savo šaldytuve.
Viskas paprasta ir skanu. Daržovės ypač skanios gaunasi, o ir puodų daug nereikia po visko plauti, tiesiog vieno puodo istorija šypt.
7 vištienos gabaliukai (ketvirčiai, šlaunelės ar tai ką jūs mėgstate),
2 morkos,
400 gr. baltagūžio kopūsto,
1 paprika,
3 skiltelės česnako,
2 bulvės,
5 pievagrybiai,
druska,
pipirai,
kmynai ( nebūtina),
vištienos prieskoniai,
2-3 šaukštai aliejaus.
Į dubenį sudėkite vištieną, vištienos prieskonius, kmynus, smulkintus česnakus ir aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve pasimarinuoti kelias valandas.
Kol vištiena marinuojasi , paruoškite daržoves.
Visas daržoves susmulkinkite nedideliais gabaliukais.
Kepimo inde sluoksniuokite visas daržoves: bulvės, morkos, kopūstas, česnakas, pievagrybiai, paprika. Berkite druskos ir pipirų pagal skonį. Ant daržovių viršaus uždėkite vištieną. Įpilkite truputį aliejaus.
Kepimo indą uždenkite folija arba naudokite indą su dangčiu ir kepkite 190 C. temp. apie 1 val. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją arba dangtį, kad vištiena paskrustu.
Skanaus.
O kaip kopūsta smulkinote?
ReplyDeleteSveiki.Čia jau kaip Jums norisi.Aš tiesiog su peiliu pjausčiau rėželius pailgus, plonus.
Delete