Širdis džiaugiasi, o pilvas auga...
Šie sausainiai išnyko kaip dūmas. Paprasti, skanūs, greitai padaromi ir dar greičiau suvalgomi. Rankos pačios tiesėsi imti vieną po kito...
Bandau atsisakyti kepinių su cukrumi ir kavos, bet kaip tyčia šį mėnesį daug bus progų kepti...
Receptas rastas mano senuose užrašuose, kuriuos rašiau dar tada, kai gaminti net nemokėjau.
Jūsų teismui sausainiukai.
250 gr. minkšto sviesto,
200 gr. cukraus,
1 kiaušinis,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
400 gr. miltų,
1 šaukštelis cinamono,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis kepimo miltelių.
Pabarstymui:
4 šaukštai cukraus,
1 šaukštas cinamono.
Pabarstymui cinamoną sumaišykite su cukrumi.
Iki purumo išsukite tešlai sviestą ir cukrų. Įmaišykite kiaušinį ir vanilinį cukrų. Sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir cinamoną. Po šaukštą įmaišykite sausos masės į sviesto masę.
Tešlą ant kepimo popieriaus ( kad lengviau būtu susukti) išplokite į 22x15 cm. dydžio stačiakampį, apibarstykite cinamono ir cukraus mišiniu, palikdami 1 cm. pločio kraštus.
Susukite tešlą į ritinėlį ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Atvėsusią tešlą supjaustykite 5 mm. storio griežinėliais ir išdėliokite ant skardos ištiestos kepimo popieriumi palikdami tarpelius.
Kepkite 175 C. temp. apie 8 min. Atvėsinkite skardoje.
No comments:
Post a Comment