Friday, 8 September 2017

Kalafiorų sriuba su obuoliais.

Kaip aš pasiilgau savo virtuvės. Viešėjau savaitę pas uošvius, tad truputį ilsėjausi nuo puodų, kartais gamindama pas anytą virtuvėje. Ir dar pasiilgau sriubos. Kai už lango toks rudeniškas oras, tai labai noriu tos šilumos gauti iš sriubos. Grįžusi į savo virtuvę iškart puoliau virti sriubos.
Šaldytuve buvo užsilikęs kalafioras, obuoliai keli buvo... Gavosi tikrai šauni sriubytė, kuri paįvairins meniu.
Sutryniau sriubą ne iki visiškos tyrės, bet dar palikau ir pakramsnoti gabaliukų šiokių tokių...

1 nelabai didelis kalafioras,
2 svogūnai,
2 morkos,
aliejaus kepinimui,
2 obuoliai,
4 skiltelės česnako,
1 šaukštelis tarkuoto imbiero,
druskos,
pipirų,
1 l.sultinio.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite kebeliais smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kepkite, kol suminkštės.
Suberkite smulkintus česnakus, nedideliais kubeliais pjaustytus obuolius, tarkuotą imbierą. Pakepinkite viską iki gražiai apskrus.
Į puodą verskite keptuvės turinį, suberkite smulkiną kalafiorą ( mažais žiedynais), užpilkite sultiniu, berkite druskos ir pipirų. Užvirinkite ir uždengę dangčiu dar pavirkite keletą minučių.
Sriubą sutrinkite su trintuvu iki norimo tirštumo tyrės.
Jei sriuba per daug tiršta- atskieskite virintu vandeniu.
Paragaukite ar netrūksta skonio.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...