Thursday, 3 August 2017

Sultingi mėsos ir cukinijų maltinukai.

Dabar kur bepasisuksi,visos gamina patiekalus su cukinija....Šį kartą aš dalinuosi labai sultingu,skaniu receptu....Nuotraukoj kepsniukas neapvalgytas,tiesiog atgnybiau gabalėlį,kad parodyčiau kokio purumo ir sultingumo jie yra viduje.



500 gr. mėgiamo faršo,
400 gr.jaunos cukinijos,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
pundelis krapų,
druska,
malti juodieji pipirai,
1 kiaušinis,
1 sauja manų kruopų.

Pirmiausia pasiruošiame cukiniją: ją sutarkuojame vidutinio stambumo (burokine) tarka.
Tuomet smulkiai supjaustome svogūną, krapus, sutraiškome arba susmulkiname česnaką. Į indą sudedame faršą, cukiniją, svogūną, česnaką, krapus,beriame manus,mušame kiaušinį,dedame prieskonius.Labai gerai viską išmaišome – kad faršas bei cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tokiu atveju kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir ganėtinai tvirti.
Darome kepsniukus ir kepame įkaitintame aliejuje.
Kai iškepa,dedame į puodą,užpilame sultinuku,galima įdėti porą šaukštų pomidorų pastos ir truputį patroškinti.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...