Kaip aš juokauju,ko gero gimiau su bulve rankoj,nes labai mėgstu bulvių patiekalus.
Šis patiekalas senas ir ko gero visos gaminate panašiai.Aš kiekvieną kartą vis su kitokiu įdaru žaidžiu ir visada daugiau-mažiau būna skanu.
Įdarytos bulvės
4 labai didelių šviežių bulvių,
2 kubeliais supjaustytų svogūnų,
4 susmulkintų česnako skiltelių,
4 riekutės plonai pjaustytos šoninės,
6 susmulkintų svogūnų laiškų,
tarkuoto sūrio(jeigu norisi),
druskos ,
juodųjų pipirų,
aliejaus.
Šis patiekalas senas ir ko gero visos gaminate panašiai.Aš kiekvieną kartą vis su kitokiu įdaru žaidžiu ir visada daugiau-mažiau būna skanu.
Įdarytos bulvės
4 labai didelių šviežių bulvių,
2 kubeliais supjaustytų svogūnų,
4 susmulkintų česnako skiltelių,
4 riekutės plonai pjaustytos šoninės,
6 susmulkintų svogūnų laiškų,
tarkuoto sūrio(jeigu norisi),
druskos ,
juodųjų pipirų,
aliejaus.
Pirmiausia bulves po tekančiu vandeniu gerai nuplauti, tada šakute subadyti per visą bulvės plotą, ištrinti aliejumi ir druska.
Skardą ištiesti folija,patepti aliejumi ir sudėti bulves.Šauti į orkaitę įkaitintą iki 200 C temperatūros ir kepti ~ 1 valandą.
Kol bulvės kepa,darome įdarą. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, suberti svogūnus ir pakepinti, suberti česnakus - pakepinti irgi. Sudėti labai smulkiai supjaustytą mėsą ir dar šiek tiek pakepti (2-3 min.). Tada suberti susmulkintus svogūnų laiškus, pabarstyti druska pagal skonį, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Iškepusias bulves perpjauti perpus išilgai, šaukštelio pagalba išskobti paliekant apie 4 mm storio bulvės sieneles. Išskobtą bulvių masę sudėti į dubenį, lengvai šakute pertrinti ir ant jos užpilti visą įdarą. Viską sumaišyti ir šita mase prikimšti išskobtas bulves .Apiberti sūriu ir dėtidar į įkaitintą orkaitę ir kepti kol sūris išsilydis.
No comments:
Post a Comment