Gaminti aš dar moku, o va su nuotraukom vargo vakarienė. Fantazija kažkur išskrido ir vis laukiu, kada grįš.
Vakarais kai mažieji miega, lovoje vartau kulinarines knygas, ieškau kažko įdomaus ir nebandyto. Bet kai einu į virtuvę gaminti, dažniausiai tai būna paprasti patiekalai, kuriems laiko pagaminti nereikia daug. Dabar kai atostogos, tai stengiuosi greit susisukti.
Man jau pačiai negera ir nepatogu, bet po atostogų tikiuosi fantazija grįš su trenksmu ir aš atsiraitojusi rankoves kaifuosiu virtuvėje.
O dabar, kol fantazija atostogauja kartu su mano vaikais, aš dalinuosi puikia burokėlių sriuba, kurią mano šeima mėgsta labai.
3 bulvės,
2 l. daržovių sultinio,
1 svogūnas,
3 pomidorai,
4 virti burokėliai,,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
1 morka,
aliejaus,
druska,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Į puodą su sultiniu suberkite smulkintas bulves ir virkite, kol bulvės beveik išvirs.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Suberkite smulkintus burokėlius ir pomidorus, berkite druskos ir pipirų. Pakepinkite kelias minutes, kol pomidorai paleis sultis. Supilkite pomidorų tyrę ir maišydami pavirkite porą minučių.
Visą keptuvės turinį supilkite į sultinį su bulvėmis ir pavirkite apie 10 min.
Paragaukite ar netrūksta druskos ar pipirų.
Tiekdami įdėkite grietinės.
No comments:
Post a Comment