Šis tortas senai keptas, tik šiandien kai veidaknygė išmetė prisiminimą, kad prieš 2 m.mano šis tortas Delfi.lt puslapyje buvo labai populiarus, nutariau pasidalinti ir su jumis savo puslapyje.
Tortas tikrai skanus, papločiai iškepa gana greit.Gal kas susigundys ir išsikeps savaitgaliui?
Tortas tikrai skanus, papločiai iškepa gana greit.Gal kas susigundys ir išsikeps savaitgaliui?
- 3 stiklinės miltų,
- 1 indelis kondensuoto pieno,
- 1 kiaušinis,
- 1 šaukštas sodos ( negesintos actu).
Kremas:
- 750 gr.pieno,
- 200 gr.sviesto,
- 1.5 stiklinės cukraus,
- 2 kiaušiniai,
- 3- 4 šaukštai miltų,
- 1 pakelis vanilinio cukraus.
Tešlai sumaišome visus produktus.Padaliname tešlą į 8 vienodo dydžio gabalėlius ir iškočiojame keptuvės dydžio apskritimus.
Tešlos lakštus kepame sausoje ir karštoje keptuvėje, po 1 minutės apverčiame į kitą pusę.Blynai labai greitai keps, tad nesudeginkite.
Kai visi blynai iškeps, kraštus apsipjaustykite, bet neišmeskite, bus šonų papuošimams.
Kremui visus produktus sumaišome, išskyrus sviestą, dedame į dubenį, dedame ant vidutinės kaitros viryklės ir intensyviai maišome, kol masė taps vientisa.Sudedame smulkintą sviestą ir gerai išmaišome.
Blynus tepame šiltu kremu.Kai sutepsite visus blynus, apiberkite trupinukais ir dėkite į šaldytuvą.
Skanaukite ir kitiems pasakykite.
p.s.nuotraukos senos, prieš kelis metus darytos.Bet greitai kepsiu vėl ir pasidalinsiu naujomis.
No comments:
Post a Comment