Thursday, 30 March 2017

Orkaitėje kepti bulviniai blynai.

     Norim turėti gražias figūras, bet ir bulvinių blynų norisi...Ir jie tikrai nesiderina su gražia figūra ir nauja dieta.Ką daryti?Kąąąąą daryyyyyt? Ogi junkt orkaitę ( šypt) .Taip, skonis skiriasi kažkiek nuo tradicinių keptų keptuvėje, bet ko nepadarysi dėl grožio ...
    Juos jau ne kartą kepiau ir niekada nenuvylė.O ir aplink keptuvę nereikia šokinėti, sudedi į orkaitę, po 10- 15 min.atėjai, apvertei ant kito šono ir vėl eini savo keliais...


  • 3 bulvės,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 svogūnas, 
  • 3 česnako skiltelės,
  • 3 šaukštai miltų,
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
  • aliejaus,
  •  pagal skonį druskos,
  • maltų pipirų.
      Orkaitę įkaitiname iki 200 C.temp.Skardą, kurioje kepsime blynus ištiesiame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi.
      1 bulvę sutarkuojame smulkia tarka, o likusias- burokine.Dedame į sietelį nuvarvėti.Svogūną sutarkuojame, česnakus sutraiškome, mušame kiaušinį, beriame prieskonius ir gerai išmaišome kartu su bulvėmis nuvarvintomis.
       Beriame miltus ir kepimo miltelius ( milteliai tam, kad blynai puresni būtu ), gerai išmaišome.
       Kabiname masę su šaukštu ir dedame į skardą, truputį paspaudžiame.Kepame 10 min.iš vienos pusės, tada apverčiame ir dar kepame 10 min.iš kitos pusės.
        Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...