Šią duoną kepiau senai, tik dabar keliu receptą.
Darbo nedaug, skonis irgi geras...Greitai neliko, nes šilta su pienu ji nuostabi.
Darbo nedaug, skonis irgi geras...Greitai neliko, nes šilta su pienu ji nuostabi.
- 200 ml.grietinėlės,
- 250 ml.pieno,
- 150 gr.cukraus,
- 1 kiaušinis,
- 1 šaukštelis druskos,
- 1 šaukštas sausų mielių,
- apie 1 kg.miltų.
Grietinėlę ir pieną pakaitiname, kol bus šiltas, bet ne karštas.
250 gr.miltų sumaišome su cukrumi, mielėmis ir šiltu pienu bei grietinėle.Leiskime suputoti.
Į suputojusią masę mušame kiaušinį, beriame druską, likusius miltus ir minkome tešlą, kol taps elastinga.Uždengiame ir paliekame 2 val, kad tešla pakiltu.
Pakilusią tešlą perminkome, dedame į kepimo skardą, leidžiame vėl pakilti ir tada kepame 180 C.temp.apie 45 min.arba , kol duona iškepa.
No comments:
Post a Comment