Šiandieną visą dieną dirbau prie vaikų projekto : NASA.Tai velykinis kiaušinių konkursas, kuris paskelbiamas likus 2 savaitėms iki pavasario atostogų.Kiekvienais metais vis kita tema, bet pagrindas tas pats: kiaušinis.Tad, turėjau padaryti 2 darbus.Ir smagu, ir baisu, ir sugalvoti įdomiai reikia, nes vaikai nori laimėti...
Kai pasakiau, kad šiandien bus kažkas iš vištienos, šeima paprašė:prašom kažko labai paprasto.Paprasto, tai paprasto...Žodžiu nors ir paprastai, bet skaniai.
Pirmą kartą vištieną marinavau acte, kuris vištienai suteikia skonį, bet ji nėra rūgšti.
Kai pasakiau, kad šiandien bus kažkas iš vištienos, šeima paprašė:prašom kažko labai paprasto.Paprasto, tai paprasto...Žodžiu nors ir paprastai, bet skaniai.
Pirmą kartą vištieną marinavau acte, kuris vištienai suteikia skonį, bet ji nėra rūgšti.
- 1 kg.vištienos ( naudojau blauzdeles),
- 50 ml.raudono vyno acto,
- 3 šaukštai medaus,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 1 šaukštas dž.žolelių mišinio.
Vištieną pamarinuojame vyno acte.Užtenka ir 30 minučių.
Ištraukus vištieną iš acto pabarstome prieskoniais,
pamasažuojame ir guldome į skardą kepimui.Aptepame skystu medumi ir kišame į orkaitę kepti apie 30 min. 200 C.temp.
pamasažuojame ir guldome į skardą kepimui.Aptepame skystu medumi ir kišame į orkaitę kepti apie 30 min. 200 C.temp.
Valgėme su daržovėmis.
No comments:
Post a Comment