Sunday, 4 December 2016

Višta kepta su cinamonu

   Diena puiki, laikas su šeima užskaitytas puikiai.Mieste vaikai sutiko Kalėdų Senelį, aišku primelavo, kad buvo geri ir gavo dovanų (aišku, už tas dovanas mamai reikėjo susimokėti, bet ne tai...).O kiek laimės vaikų akyse buvo...Vyresnėlis paklausė: o čia tikras? Teko meluoti, nors prižadėjau nemeluoti ne tik aplinkiniams, vaikams, bet ir sau...Ir dar aptarinėdami seneliuką, pasakiau, kad jis storas.Greitai buvau sudrausmint

a, nes išgirs seneliukas ir supyks, nes jis ne tik viską mato, bet ir viską girdi...Va taip va.Neapkalbinėkit Kalėdų Senelių ir jų padėjėjų su keistomis ausimis :P

    O namuose vakarienei namai kvepėjo cinamonu.Mmmmm, jis ne tik sausainiams ir bandelėms tinkamas, bet ir vištienai.Netikit?Pabandykite pasigaminti.O gal netgi švenčių stalui tiks?


  • 1.5 kg.višta,
  • 1 apelsinas,
  • 1 šaukštas druskos,
  • 1 šaukštelis cinamono.
Vištą nuplauname, nusausiname ir ištriname druskos ir cinamono mišiniu.
Į ertmę dedame per pusę perpjautą nuplautą apelsiną.Uždengiame folija ir kepame 200 C.temp.1.5 val.Likus 30 min.iki pabaigos kepimo, nuimame folija ir leidžiame paskrusti.

Idėja rasta Širšių lizde.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...