Sunday, 4 December 2016

Silkė su kmynais

  Artėja šventės ir vis daugiau šeimininkių galvoja ką dės ant šventinio stalo.Aš irgi suku galvą, kuo šiemet stebinsiu šeimyną.Tad kiekvieną savaitę pasidalinsiu po naują silkės receptą, kad ir jūs turėtumėte iš ko pasirinkti.Parodysiu ir senus savo receptus, iškelsiu vėl į dienos šviesą.

  Šiandien naujas receptas mano šeimoje.Tikrai maloniai nustebino ir jis tikrai bus ant mūsų šventinio stalo.Jei mėgstate kai daržovių yra daugiau nė silkės, tai šis receptas jums patiks.


  • 4 marinuotos silkių file (naudojau lenkiška),
  • 1 svogūnas,
  • 2 skiltelės česnako,
  • 1 raudona paprika,
  • 150 gr.pievagrybių,
  • aliejaus,
  • 1 šaukštas kmynų (originale rašo 2 šaukštai), 
  • maltų juodųjų pipirų,
  • druskos (pas manę silkės buvo sūrios, tai nedėjau).
   Silkę susipjaustome gabaliukais.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname smulkintą svogūną ir česnakus , kai svogūnas taps skaidrus, dedame smulkintas paprikas ir pievagrybius, pakepinkite kol suminkštės.Įberkite kmynus ir dar truputį pakepiname.Beriame pipirus, druską (jeigu trūksta jos ), įpilkite jeigu trūksta aliejaus, kad masė nebūtu sausa. Atvėsiname ir sumaišome su silke.


Idėja iš knygos Gaminame namuose.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...