Friday, 2 December 2016

Čeburekai su mineraliniu vandeniu.

   Čeburekus tikriausiai visi esate valgę?Vien ko verti Palangoje: karšti čeburekai, šaltas alus...Tiesą sakant Palangoje neteko jų valgyti arba mano atmintis tiek toli neneša, bet namuose jų pasigaminame dažnai ir vis kitokį receptą išbandome, nes ieškau tų pačių pačiausių...Šie jau arti tobulumo, o ir mano vyresnėlis netgi visus 3 suvalgė.O ir aš neatsisakiau su sultiniu...Vaje, baigėsi mano dietos.



500 gr. kvietinių miltų,
150 ml. mineralinio vandens,
himalajų druskos,
1 šaukštelis nepilnas cukraus.
Įdaras:
500 gr. maltos triušienos (galite dėti ir avieną, kiaulieną ar jautiena, čia jau skonio reikalas),
2 svogūnai,
nedidelis pundelis krapų,
100 ml. sultinio (naudojau daržovių),
druskos, maltų pipirų pagal skonį.
Saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Į puodą supilkite išsijotus miltus kartu su cukrumi ir druska, gerai išmaišykite, tada supilkite mineralinį ir minkykite tešlą. Gausis pakankamai stangri tešla. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 - 40 min. Tuo metu ruoškite įdarą.
   Svogūnus sutarkuokite su tarką ir įmaišykite į faršą.Berkite smulkintus krapus, druską, maltus pipirus ir išmaišykite.Pastoviai maišant supilti sultinį, gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą 20 min., kad sultinys įsigertu į faršą.
   Imame tešlą, atgnybiame nedidelį gabaliuką, iškočiojame labai plonai, dedame šaukštą faršo, šonus užspaudžiame su šakute ir dedame į įkaitintą aliejų kepti.Kepame po 2-3 min.iš abiejų pusių.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...