Friday, 2 December 2016

Varškinis tortas su zefyrais

Kepiau pyragą. Ištraukiau iš orkaitės pagrindą, sudėjau, ką reikėjo, vėl įkišau. Po 10 minučių atidarau, pažiūriu ir sustingstu... Pyrago nebėra. O aš - viena namie! Atsargiai uždarau orkaitę. Ir vėl atidarau. Nėra. Mintyse išvardinu visus man žinomus šizofrenijos požymius, po to kažkaip automatiškai išberiu: "Naminuk, naminuk, pažaidei - atiduok. Labai reikia!" Dėl visa ko išeinu iš virtuvės - na, kad netrukdyčiau. Bet pyragas taip ir neatsiranda. Pati nesuprantu, kodėl patraukiu prie veidrodžio. Apžiūriu save - lyg ir jokių pokyčių. Įvedu į Google "iš orkaitės dingo pyragas". Suprantu, kad kažką darau ne taip. Įsižnybiu į ranką - reakcija yra. Pati sau sakau: "Tu juk didelė ir protinga mergaitė! Na kur jis galėjo pasidėti?" Pagalvojau apie kaimynus, kuriuos galėjo privilioti kepamo pyrago kvapas. Balkonas atidarytas. Išėjau, apsižiūrėjau. Niekaip neužliptų. Einu atgal į virtuvę. Psichika visai pašlijusi. Kažkaip prisiminiau istorijas apie ateivius. Pamėginau įsivaizduoti, kaip ateivis iš savo lėkštutės godžiai kerta mano pyragą. Pradedu juoktis. Išgeriu sulčių ir atidarau indaplovės dureles, kad padėčiau tuščią stiklinę. O ten - mano pyragas... Durelės juk- visai šalia..(žodžiai liaudies)


Šis tortas lengvai pagaminamas, paprastas iki negalėjimo...Tik kitą kartą į kremą dėčiau citrinos sulčių.

Torto nepuošiau, nes noras skanauti buvo stipresnis už norą puošti :)   Iš tikro tai šį kartą norėjau nuogaliaus, kaip dabar madinga :)

200 gr. Marshlows zefyrų,
500 gr. varškės (naudojau lenkiška iš kibirėlio),

1 šaukštas želatinos,
avietinės želė viršui.

Biskvitui:
3 kiaušiniai,
60 gr. cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
5 šaukštai pieno,
2 šaukštai aliejaus,
6 šaukštai miltų.

Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje.
Želė paruoškite kaip parašyta ant pakuotės, tik vandens pilkite mažiau.
Biskvitas:
Kiaušinius plakame su cukrumi apie 3 minutes. Tada supilame pieną, aliejų ir truputį paplakite. Sudedame  kepimo miltelius ir miltus ir gerai išmaišome.
Pilame tešlą į torto skardą ir 180 C.temp.kepame 15 min.Atvėsiname ir perpjauname į 2 biskvitus.
Indą tinkama naudoti mikrobangėje patepame aliejumi (dugną ir kraštus). Dedame zefyrus ir dedame į mikrobangų krosnelę ir pusę minutės pašildome juos. Išimame, išmaišome, jeigu reikia dar pakaitiname, kad visi išsilydytu Tada sudedame varškę, gerai išmaišome.
  Garų vonelėje ištirpiname želatiną ir maišant supilame į zefyrų- varškės masę, išmaišome gerai.



Į tortinę dedame vieną biskvitą, dedame puse varškės masės, išlyginame ir dedame antrą biskvitą, vėl varškės masę visą sudedame, išlyginame.Ant viršaus pilame pradėjusia stingti želė ir dedame į šaldytuvą 3-4 val.
   Puošiame pagal fantaziją.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...